Mistrovské double pro OK Jilemnice

Autor : Martin Král v rubrice : Komentáře k závodům dne 19.01.2006 v 23.01   3,054 čtenářů 

StafetaPo loňském úspěšném šampionátu (ženy obhajovaly mistrovský titul a muži 4.místo) jsme letos nahradili absentující závodníky novými tvářemi. Martinu Horynovou doplnily dorostenky Tereza Petrželová a Bohdana Augustinová, Aleše Malého vystřídal v sestavě společně s Filipem Votočkem a Janem Kolínem Martin Černý. B štafetu žen jsme pak obsadili v sestavě Petra Jindřišková, Anna Papežová a Martina Kynčlová.

Sestavu dorostenek tvořily Andrea Fréyová, Lenka Mechlová a Barbora Pilcová, dorostenci měli po onemocnění Jirky Mališe a zapojení dalších dorostenců do pořádání situaci složitou. Nakonec sestavu tvořili Lukáš Havlíček, Tomáš Klouček a Vojta Černý.

Počasí bylo tentokrát velmi nepříjemné, mráz a vítr, ale postupně si pak slunce zase našlo cestu a konec závodu už probíhal za krásného a slunečného počasí. Stavbu trati měl na starosti Martin Král a více se využily prostory v „rovinatější“ části závodního prostoru.

Jak probíhal závod ?

V kategorii žen se od začátku usadily jilemnické závodnice v čele a postupně zvyšovaly svůj náskok před štafetami Kotlářky Praha, Ekonomem Praha a mimo soutěž jedoucí VŠ Plzeň. Terka Petrželová i Martina Horynová připravily pozici pro Bohdanu Augustinovou a ta už měla celou situaci pod konrolou. Zlatá medaile pro jilemnické ženy potřetí v řadě za sebou.

V kategorii mužů rozjížděl Martin Černý,který přijel v balíku závodníků se ztrátou, která ještě nic neznamenala. Filip Votoček pak ukázal,proč byl nejlepší v sobotu a přivezl štafetu na čelní pozici. Jan Kolín pak jeho výkon zopakoval a náskok v cíli už byl naprosto jasný. Zlatá medaile.

Dorostenky velmi dobře rozjely na prvním úseku Andreou Freyovou, ale Bára Pilcová pak na druhém úseku trochu ztratila a do čela se dostala Kotlářka Praha. Na posledním úseku pak Lenka Mechlová už jen kontrolovala stříbrnou pozici pro naší štafetu.

Dorostencům se nedařilo. Od začátku ztráceli a tak Lukáš Havlíček, Tomáš Klouček a Vojta Černý skončili v poli poražených.

Dva mistrovské tituly v kategorii dospělých a jedna stříbrná v dorostenkách opět zavazuje do příští sezóny. Tam bychom už neměli mít problémy se sestavou, protože přece jen v letošním roce jsme dali dost lidí do pořadatelského tý­mu.

Po oba dva dny se pořadatelé velmi snažili a tak dík patří nejen závodníkům za výsledky, ale i pořadatelům pod vedením Evžena Malého za obětovaný čas a úsilí v přípravě a uspořádání závodu.

Poslední články

Odjezd na VČO
Medailový úspěch na mistrovství české republiky na krátké trati
Odjezd na Žebříček B
Odjezd na VČO
Odjezd na VČO
Odjezd na VČO
6. kolo VČP v Rudníku (LTU)
Odjezd na VČO
Odjezd na VČO
Odjezd na ŽB

Nejčtenější články

  • Kufrování s Krakonošem - 14,229 čtenářů
  • Informace o klubu - 13,854 čtenářů
  • Třídenní Kokořínsko 2006 - 13,228 čtenářů
  • Trocha teorie nikoho nezabije - 12,690 čtenářů
  • Klubové záležitosti - 12,461 čtenářů
  • Fotogalerie 2008 - 11,762 čtenářů
  • MTBO v Horní Branné - 10,632 čtenářů
  • klubová ZOO - 10,395 čtenářů
  • Mononukleozy, virózy, klíšťata - 9,570 čtenářů
  • Na bednu pouze iniciály J.E. - 9,565 čtenářů
  •  
      • tréninky
        úterý 16:30-18:00